ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ  ΜΕΛΙ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ Η κρυστάλλωση είναι φυσικό φαινόμενο, δεν σχετίζεται με την ποιότητα του μελιού και δεν προξενεί καμία αλλαγή στην διαιτιτική του αξία. Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι ούτε νοθευμένο ούτε και χαλασμένο. Ρευστοποιείται εύκολα εάν τοποθετηθεί σε ζεστό νερό (μπεν- μαρί) χωρίς να χάσει τις βιολογικές και θρεπτικές του ιδιότητες.
Αρχική Πληροφορίες Μέλι Γύρη Kηρύθρα Βασιλικός Πολτός Κερί Πρόπολη Επικοινωνία Πληροφορίες

ΜΕΛΙ -

Ένας αληθινός θησαυρός Υγείας & Δύναμης!

Το γνήσιο μέλι είναι μια φυσική τροφή που αποτελείται από πολλά συστατικά, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 180. Τα απλά και σύνθετα ζάχαρα του μελιού, τα μεταλλικά στοιχεία, τα λιπαρά και οργανικά οξέα, τα αμινοξέα, οι αρωματικές ουσίες, τα αντιβιοτικά, οι βιταμίνες, τα ένζυμα και τα άλλα συστατικά που συνυπάρχουν στο μέλι και η οργανική τους διασύνδεση, του προσδίδουν μοναδικές ιδιότητες. Το μέλι είναι η εκλεκτή καύσιμη ύλη της ανθρώπινης μηχανής και κατώτερη είναι η βιομηχανική ζάχαρη. Αν και τα δύο έχουν ως βάση τον φυτικό χυμό, το μέλι είναι ένα αγνό, φυσικό, ανεπεξέργαστο προϊόν.   Η συχνή χρησιμοποίηση μελιού δίνει δύναμη και ευεξία στον οργανισμό. Βοηθά τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων του οργανισμού και τον ελαττωματικό μεταβολισμό και ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου. Το μέλι είναι δυναμωτικό και καταπραϋντικό. Τα ζάχαρα του μελιού είναι απλά, απορροφούνται αμέσως, γι'αυτό και το μέλι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, για τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό. Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία τα οποία παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό και τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η κατανάλωση μελιού συμβάλλει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας και στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος. Το ορεινό μέλι έχει αντιμικροβιακή δράση κι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Χρησιμεύει στην επούλωση, τον καθαρισμό και την απολύμανση των πληγών. ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Το μέλι είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που δεν νοθεύονται. Αναμιγνύεται δύσκολα με το νερό και η ανάμιξή του με γλυκόζη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες ανιχνεύονται εύκολα. Το μέλι έχει 12 διαφορετικά ποιοτικά κριτήρια και είναι από τα τρόφιμα που συνεχώς ελέγχονται. ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΟΥ Το μέλι είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένα από υπολείμματα αντιβιοτικών και άλλων ουσιών που χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον, ασχέτως από το αν είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το ΜΕΛΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, αν και συγκομίζεται από γνωστά φυτά, επειδή συλλέγεται από μεγάλο υψόμετρο έχει διαφορετικές ιδιότητες από τα άλλα μέλια της πεδιάδας. Έχει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις υπεροξειδίου που του δίνει μοναδικές αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποιες εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών!